Waarschijnlijk bereid je met jouw magnetron allerlei fijne gerechten. Maar je haalt misschien niet alles uit jouw magnetron. Wist je bijvoorbeeld dat je met wat water en een citroen jouw magnetron makkelijk schoon krijgt?
Water en citroen
Je hebt het volgende nodig:
Een magnetronbestendige bak of schaal;
Water;
Een citroen;
Zelfreinigende magnetron
Zo verander je jouw magnetron in, zogezegd, een zelfreinigende magnetron:
Snijd de citroen in twee helften;
Pers het sap bij het water in de magnetronbestendige bak of schaal;
Plaats de citroenhelften in dit mengsel;
Zet de bak in de magnetron;
Stel de magnetron in op gemiddelde kracht;
Laat het mengsel in de bak 5 minuten in jouw magnetron verwarmen;
Verwijder de bak en wrijf onmiddellijk de wanden van de magnetron schoon met een doek;
LET OP: Met deze 'stoom-methode' zal de binnenzijde van de magnetron erg warm zijn. Draag dus handschoenen of andere bescherming voor jouw handen bij dit klusje.
En voilà! Jouw magnetron heeft zichzelf schoongemaakt! (Min of meer toch.)
Azijn
Bij lastige klussen (bijvoorbeeld als een maaltijd 'ontploft is' in jouw magnetron): gebruik azijn. Een schaaltje water met een scheutje azijn in de magnetron plaatsen, verder dezelfde instructies als hierboven volgen.
Vochtig keukenpapier
Ook een goede schoonmaaktip, zeker bij hardnekkig vet, is om wat valletjes keukenpapier vochtig te maken en deze in de magnetron te gooien. Laat deze 3-5 minuten op hoge stand in de magnetron verwarmen. De stoom die vrijkomt zal het aangekoekt vet wat zachter maken. Je kunt vervolgens, zodra die iets afgekoeld zijn, de velletjes keukenpapier gebruiken om de wanden schoon te wrijven. Dit is een snelle schoonmaak tip!
Geplaatst op: 20-12-2014